GINOP-4.1.2-18-2019-00426

 

Energetikai pályázat

  

Az Origo Maros Kft. tulajdonában álló makói szálláshely szolgáltatói egység teljeskörű energetikai korszerűsítése, napelemes rendszer és hőszivattyú telepítése.

 

Az Origo Maros Kft. 44.34 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert a GINOP-4.1.2-18 kódszámú „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása” című pályázaton a Széchenyi 2020 keretében. A 88.69 millió forintos összköltségvetésű beruházásból „Az Origo Maros Kft. tulajdonában álló makói szálláshely szolgáltatói egység teljeskörű energetikai korszerűsítése, napelemes rendszer és hőszivattyú telepítése” című projekt valósult meg, az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

 

A projekt célja a vállalkozás tulajdonában álló makói szálláshely szolgáltatói egység teljes körű energetikai felújítása, ezáltal az energiafogyasztás jelentős mértékű javítása volt. Ennek fejében a külső homlokzati elemek utólagos hőszigetelést kaptak, a nyílászárók és a teljes fűtési rendszer cserére került, levegő hőszivattyú telepítésével. További korszerűsítés érdekében az épületet napelemes rendszerrel, energiatakarékos világítási testekkel és árnyékoló berendezésekkel is felszereltük. Ezek együttes megvalósításával elértük az épület GG-ről BB-re történő (közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő) átminősítését épületenergetikai szempontból, továbbá ezáltal az épület megfelel az EU-s energiafelhasználást és az üvegházhatású gázok kibocsátását érintő sztenderdeknek. 

 

 

      További információ kérhető:

       Kovács Bálintné
       Tel: +3620/775-2798
        E-mail: kovacsne.joli@gmail.com